Omáčka TABASCO® oslavuje 150 let

22. ledna 2018 - zdroj tisková zpráva

Omáčka TABASCO® oslavuje 150 let ochucování jídel a nápojů na celém světě

V roce 1868 sklízel Edmund McIlhenny své první papričky tabasco, z nichž vytvořil pikantní omáčku, aby oživil chutě v jídlech pro rodinu a přátele. Vytvoření této jednoduché omáčky nevědomky navždy změnilo způsob, jakým svět jí. Dnes, o 150 let později, stejné látky, které jsou obsaženy v jeho omáčce TABASCO® - paprička tabasko, sůl a ocet - zrají a jsou lahvovány Edmundovou rodinou na ostrově Avery a postup zůstal prakticky nezměněn.

Pečlivá řemeslná výroba a všestrannost omáčky TABASCO® ji za století a půl učinily přítelem šéfkuchařů, domácích kuchařů, barmanů a milovníků jídla. Při příležitosti 150. výročí svého založení společnost McIlhenny, výrobce přípravku TABASCO®, oslaví tento historický milník celoroční oslavou věnovanou lidem, kteří učinili „slavnou omáčku pana McIlhennyho" naprosto nepostradatelnou na stolech a v kuchyních a základní složkou klasických a současných receptů po celém světě.

Omáčka TABASCO® je jedinečnou globální značkou nejen pro její všudypřítomnost, ale i pro její všestrannost. Ikonická lahvička s červeným víčkem s kosočtvercovou nálepkou se prodává ve více než 185 zemích a územích a je označena ve 22 jazycích a dialektech. Tato okamžitě rozpoznatelná papriková omáčka je stejně doma v restauracích na hlavní ulici, v pouličních barech, v nejelegantnějších stravovacích zařízeních, jako i v domácích spižírnách, na kuchyňských stolech a v taškách milovníků jídel po celém světě.

„Moje rodina a všichni ve společnosti McIlhenny Company opravdu s pokorou přijímáme oblíbenost omáčky TABASCO®, která nás přivedla k tomuto neuvěřitelnému výročí," řekl Anthony A. Simmons, prezident a generální ředitel společnosti McIlhenny a člen rodiny McIlhenny páté generace. „Já nevím, jestli kdy můj prapradědeček někdy snil o tom, že by jeho podnikání ze zahrady vedlo ke vzniku úplně nové kategorie potravin. O sto padesát let později jsem si jist, že by byl rád, že přinesl tak skvěle chutnající jídlo tolika lidem po celém světě. Je vzrušující si představit, kde bude omáčka TABASCO® a jak se bude používat během následujících 150 let."

Oslavy 150. výročí začnou v New Orleansu s omezeným zapojením TABASCO: A Burlesque Opera, komediální burleskou z konce 19. století, která nebyla uvedená celá více než sto let. Vstupenky na toto představení, jehož producentem je sdružení New Orleans Opera, jsou k dispozici široké veřejnosti na stránkách http://neworleansopera.org/operas pro představení plánované na 25. - 28. ledna 2018.

Oslavy budou pokračovat 28. ledna 2018, jelikož mnoho z nejvýznamnějších šéfkuchařů a kuchařských institucí z New Orleans se zúčastní vůbec prvního Týdne TABASCO® v partnerství s Výborem pro tři staletí New Orleans, který připomene 300. výročí založení města New Orleans v letošním roce. Oficiální oslavy budou zahrnovat partnerství šéfkuchařů značky TABASCO®, exkluzivní menu, speciální pokrmy a další.

Z New Orleans vyrazí narozeninové oslavy na cesty, aby oslavily roli omáčky TABASCO® v globální kuchyni. Společnost McIlhenny pozve fanoušky v New Yorku, Londýně, Šanghaji a dalších místech na velké a malé akce, kde mohou ochutnat úžasné a nečekané způsoby, jakými špičkoví světoví šéfkuchaři a kreativní kuchaři používají tuto pepřovou omáčku. Prostřednictvím kouzla 360° videa budou návštěvníci po celém světě přepraveni na ostrov Avery, kde se daří dědictví polí papriky tabasco, která zraje v dubových sudech, a kde továrna na omáčky TABASCO® stále vyrábí každou lahvičku nejslavnější omáčky na světě.

Pro ty, kteří touží oslavovat doma, pozvala značka TABASCO® šéfkuchaře a barmanské přátele z celého světa, aby představili klasické pokrmy a nápoje, které učinily omáčku ikonou, stejně jako populární a někdy překvapující jídla, která stále činí omáčku TABASCO ® nepostradatelnou. Recepty budou vydávány po celý rok na webových stránkách TABASCO.com a na sociálních kanálech značky TABASCO® spolu se zobrazením bohaté a pověstné role, kterou tato papriková omáčka sehrála v historii potravin a americké a světové kultury.

Chcete-li se dozvědět více o 150. výročí omáčky TABASCO®, navštivte webové stránky www.TABASCO.com nebo sledujte konverzace v sociálních médiích s #TABASCO150.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum