Festival šampaňského Grand Jour de Champagne

26. října 2017 - zdroj tisková zpráva

Špičková gastronomie na festivalu šampaňského Grand Jour de Champagne

Festival šampaňského Grand Jour de Champagne je proslulý nejen přehlídkou vysoce kvalitních šampaňských vín, ale také prvotřídní gastronomií. Nejinak tomu bude i na letošním XI. ročníku, který se koná od 31. října - 8. listopadu v Praze a Brně.

Je tradicí, že pozvání na festival přijme každý rok hvězda kulinářského nebe. Letos jí je Glenn Viel, šéfkuchař kultovní restaurace L´Oustau de Baumani?re v Provence, oceněné dvěma michelinskými hvězdami. Glenn Viel patří mezi nejnadanější francouzské kuchaře současnosti, jako šéfa své restaurace si ho vybral přímo majitel Jean-André Charial. Letošní menu by podle znalců mělo patřit k těm nejlepším v historii festivalu Grand Jour de Champagne. Glenn Viel si zakládá na používání kvalitních produktů, kombinaci různých, zdánlivě nesourodých chutí i na těch nejmenších detailech.

Přesvědčte se, že právě jeho „Champagne menu“ bude patřit k těm nejlepším v historii festivalu: ve středu 1. listopadu ve Francouzské restauraci Obecního domu, případně ve čtvrtek 2. listopadu v Buquoyském paláci, sídle velvyslanectví Francie.

Komplex L´Oustau de Baumaniere v Provence se stal brzy po svém založení v roce 1945 skutečným pojmem a centrem společenského života. Mezi slavné hosty, kteří jej navštívili, patřil např. Humphrey Bogart, Clark Gable, Christian Dior, Albert Camus, Gérard Philipe, Charles de Gaulle či Winston Churchill, ze současných osobností to byla např. královna Alžběta, Robert de Niro, Paul McCartney nebo Jean Reno.

Netradiční spojení chutí v Praze a nováček v Brně

Jedna z velmi očekávaných akcí se odehraje ve vyhlášené pražské restauraci SaSaZu. Na milovníky champagne zde čeká netypické snoubení chutí s názvem „Asie welcomes Champagne“. Brněnská část festivalu se tradičně odehraje v hotelu International (BEST WESTERN PREMIER Hotel International Brno), novinkou je zapojení čerstvé hvězdy mezi moravskými podniky – designové restaurace Signature. Její zakladatelé, Jiří Lešikar (mj. ambasador champagne domu de Venoge) a Lumír Sendrei, se rozhodli zlepšit gastronomickou úroveň D1, což se jim bezezbytku podařilo. Pomáhá jim v tom také šéfkuchař Pavel Veltruský, který vařil i pro hollywoodské hvězdy Jakea Gyllenhaala nebo Julii Roberts.

Informace naleznete na http://www.champagne-grandjour.cz a na FCB, vstupenky lze rezervovat na event@champagne-grandjour.cz.

Výběr z programu Grand Jour de Champagne 2017

Úterý 31. října

Top lahev – Delamotte 1964 MAGNUM, 17:00 - 19:00, Ellory Cafe Praha

Středa 1. listopadu

Banket - Champagne menu Glenn Viel (**), Francouzská restaurace, Obecní dům, Praha

Čtvrtek 2. listopadu

Asia welcomes Champagne, SaSaZu

Banket - Champagne menu Glenn Viel (**), 20:00, Buquoyský palác, Velvyslanectví Francie, Praha

Pátek 3. listopadu

Champagne Exhibition, 13:00 - 18:00, Buquoyský palác, Velvyslanectví Francouzské republiky, Praha

Sobota 4. listopadu

Snídaně s champagne a lanýži, 9:30 - 12:00 Buquoyský palác, Velvyslanectví Francouzské republiky, Praha

Úterý 7. listopadu

Champagne Exhibition, 15:00- 19:00, hotel International, Brno

Středa 8. listopadu

Signature de Venoge Embassy Dinner, Restaurant Signature, Brno

Opusy předních enologů 90. let, Ellory Cafe, Praha

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum